Nova ložišta španske proizvodnje!

 

Ložište, detalj

Od 1. Marta u prodaji će se naći tri vrste ložišta španske proizvodnje, čije su dimenzije prilagođene manjim prostorijama. Reč je o kvalitetnim ložištima sa garancijom od 5 godina, čija snaga se kreće od 8 do 12kw, a koja su po svom gabaritu odlična za uslove malog raspoloživog prostora u sobi. Takođe, dimnjak koji je neophodan za ove kamine je fi 18cm, što olakšava izradu kamina na već postojećim dimnjacima, gde su sada priključene obične peći. Kada je reč o njihovoj ekonomičnosti, u pitanju je zadnja reč termodinamike: iskorišćenje toplotne energije dostiže fantastičnih 80%, što je izuzetno dobar rezultat.

Terra Pannonica ima ovih ložišta u ponudi već sada, po akcijskim cenama, a od 1. Marta biće mogućnost gradnje i na odloženo plaćanje.

Mislimo na Vas tokom ovih zimskih dana, spremamo se za sledeću zimu već danas!

Za ljubitelje sušenog mesa…

Da li ste i Vi ljubitelj suvog mesa i domaće slanine, osušene na tradicionalni način? Da li volite dimljene kobasice, kulen, ili radije koristite dimljenu ribu- šarana ili pastrmku?

Sa velikim zadovoljstvom Vas obaveštavamo da od ovog proleća krećemo sa gradnjom pravih sušara za meso- profesionalnih za pripremanje Vaših specijaliteta na tradicionalni način. Sušara za meso, koju Vam nudimo, ima visinu 206cm a osnova je u obliku kvadrata 124x124cm. Vatra se loži u šamotnoj kupoli, odakle dim, nakon prolaska kroz neophodno filtriranje i hlađenje, dolazi u prvu komoru za sušenje. Unutrašnjost komore je urađena na poseban način, tako da bi se efekat dima i bukovine pojačao, ali vodeći računa o higijeni-znači bez čađi, prašine i pepela. Obezbeđena je komora za sušenje i posebna komora za čuvanje gotovog mesa tokom cele godine. Neophodna promaja se postiže prirodnim provetravanjem i po potrebi- ugrađenim ventilatorom, a svaka komora ima osvetljenje u unutrašnjosti. Omogućeno je profesionalno sušenje raznih vrsta mesa na tradicionalni način, ali uz maksimalnu higijenu i bezbednost. Sušara ima i spremište za drva, kao i mogućnost zaključavanja mesa u komorama.

Do sada smo ovakve sušare gradili u sklopu pizza-peći i roštilja, ali obzirom na sve veće interesovanje ljudi za etno objekte i povratak nekim starim receptima za pripremu hrane, od ovog proleća sušara za meso biće ponuđena i kao pojedinačni objekat. Pored korisne funkcije, ne treba zaboraviti i njenu estetsku vrednost: spoljašnjost je završena zaribanim malterom u odgovarajućoj boji, (koju Vi birate), a porture i luk oko ložišta su izvedeni od crvene opeke. Radi se o pravom ukrasu u Vašem dvorištu a istovremeno to je najbolji način da uživate u pripremi Vaših omiljenih specijaliteta, pri čemu ćete, sigurni smo, imati veliku podršku okoline. Veoma brzo, svi će zavoleti Vaš novi hobi, sušenje mesa, slanine, kobasice itd., a i nije li to malo zdravije od uobičajene ponude na koju smo navikli..?