Novi Model Italijanske Pizza-peći!

ModelAko ste uspeli da nađete dovoljno vremena da se od ovih vrućina sklonite na još topliju plažu, čestitamo! Verujemo, ipak, da je pravo osveženje kada se nakon sunčanja i sličnih „aktivnosti“ zaluta u neku mediteransku baštu. Naročito ako tu ima i mirisa mediteranske kuhinje… Svima koji nisu imali toliko sreće (ili vremena), za utehu je vest da Terra Pannonica ima u ponudi novi model italijanske pizza-peći koja se radi po ubrzanom postupku, a jednako efikasno služi svojoj nameni. To je mogućnost da i Vi u svom dvorištu, u kući, ili na terasi/balkonu, možete uživati u čarima italijanske kuhinje i to ne samo 10 dana u godini, već tokom svih 12 meseci. Pizza-peći na drva mogu poslužiti za pripremu pice, hleba, svih proizvoda od testa, pečenje mesa u plehovima, sač ili manji roštilj. Pravi izazov. Ovo bi mogao postati Vaš novi hobi u čemu imate sigurno najiskreniju podršku svoje okoline. Dakle- akcija!

Italijanski kamen “Vraca” i u Srbiji!

Pizza-peć, detaljU jeku letnjih vrućina, kada se rado krećemo na relaciji letnja kuhinja- roštilj- hladovina- česma, evo kratke vesti koja nam dolazi od našeg dobavljača: kvalitetan kamen „Vraca“, iz italijanskih kamenoloma, dostupan je i u Srbiji, i to u formatima sasvim prikladnim za oblaganje kamina, roštilja, pizza-peći ili kao nezaobilazna podloga u modernim kuhinjama, kod fontana, česmi itd… Zaista, ovaj prelepi kamen visokog kvaliteta naročito je lep kada se na njemu, nakon „štokovanja“, ističe bogata tekstura. Poliran, on ima visoki sjaj i veoma je postojan, ipak, mi preporučujemo varijantu „mat“ kamena, jer je to i najprirodniji izgled ovog materijala. Njegova svetla i topla boja (kao slonova kost) lepo će se uklopiti u ambijent moderne kuhinje ili dnevnog boravka, uvek kada nam treba jednostavna potpora toplini i intimi ovih prostora. Kamen je dostupan u debljinama od 2 ili 3cm, kao i masiv već od 6 do 20cm. Sada su na potezu dizajneri, makar oni– najbolji.

Pečenje roštilja- zadovoljstvo kojim Vi upravljate!

U prirodiSa prvim zelenim listovima koje smo jedva dočekali, vraćamo se i mi u prirodu– tu gde nam je i mesto, reklo bi se. Zajedno sa tim ide i pripremanje hrane na otvorenom, e zbog toga smo tu! Novost u našem radu je gradnja roštilja koji imaju nov način dodavanja– oduzimanja „cuga” na vatru. Naime, do sad je uvek bio problem pri pripremi roštilja da brzo raspalite vatru i da pečenje ide brzinom koju možete kontrolisati. Sada imamo roštilje u čijem ložištu su na pravom mestu postavljene cevi za dovod svežeg vazduha i time se može ubrzati ili usporiti sagorevanje ćumura. U tome je od velike važnosti i sam oblik ploče na kojoj se loži. Tako smo obezbedili da najzad, pored dobrog izvlačenja dima pravo kroz odžak, imamo i pravovremeno dobijanje dovoljne količine žara, odnosno, imamo mogućnost da njegovo sagorevanje produžimo toliko, da možete završiti započeto pečenje mesa bez dodavanja novog ćumura. Zato, naši roštilji će imati, pored čistih fasada kao do sada, i sistem za brzo raspaljivanje vatre, odnosno za njeno produženo trajanje. Vredi probati, sada je pečenje roštilja zadovoljstvo kojim Vi upravljate. Zato, ne oklevajte, ova godina ima samo jedan maj mesec.

Recept za uštedu i sigurnost tokom zime…

Le Qattro Stagioni Ovih dana završena je proizvodnja našeg novog proizvoda za koji verujemo da će značiti veliku pomoć svima koji razmišljaju o grejanju koje nas očekuje. Kao što smo i sami svedoci, mediji nas uveliko upozoravaju da će grejanje ove zime biti sve, samo ne lagodna pesma: „…zima, zima, e pa šta je..“ Nestašica električne energije, cena zemnog gasa i mnogo toga navelo nas je na ideju da grejanje kaminom postane pristupačno većem broju korisnika i pored ustaljenog mišljenja da je reč o luksuzu. Naprotiv, zar je luksuz kada sa 7m3 bukovog drveta zagrevate 70m2 tokom 6 zimskih meseci? Prevedeno u cifre, grejanje za celu zimu košta vas oko 30000,00 din, ili 260€. To je sve pre nego luksuz. O uživanju pored kamina– drugom prilikom. Sada smo dali prednost brojevima. Investicija izgradnje kamina je jedini greben koji treba preći na putu do jeftinog grejanja. Taj greben visok je oko 1500€ a posle toga dolaze uštede koje traju dugo. Zato, razmišljanje o vatri koja pucketa u kaminu nije više stvar nedostižnog luksuza, već je to recept za uštedu i sigurnost tokom zime koja je na pragu.

Uz Pomoć Grnčarskog Lonca…

Grnčarski LonacMada je počelo hladnim vremenom, pa se produžilo sa još iznenadnim snegom na planinama, april je ipak tu!!! Da li ste spremni za kampovanje, da li vežbate prvomajski uranak???  Ukoliko niste pripremili sač za pečenje mesa, evo kako to možete improvizovati uz pomoć grnčarskog lonca koji sigurno imate negde na terasi ili u nekom zaboravljenom kutku. Ovako kuvano jelo prevazilazi sva očekivanja. Važno je da u lonac stavite sve što želite da Vam se nađe u tanjiru: meso, povrće, začini… i obavezno  dovoljno vode, jer u ovakvim posudama  tokom kuvanja, voda se ne dodaje. Najvažnije je da vatru dodajete postepeno, a po završetku, lonac postavite na toplu podlogu kako ne bi došlo da naglog hlađenja i pucanja posude. Prijatno!!!

Model Ekonomičnog Kamina

Model Ekonomičnog Kamina- DetaljDobra vest ovih dana je to što smo napravili dobitnu kombinaciju za sve one koji žele da se sledeće zime greju na kamin i da tako uštede. Da, malo izgleda neverovatno, ali je moguće zato što smo razvili optimalni model kamina koji ima veoma razumnu cenu, puno kalorija i koji izgleda sasvim moderno i neodoljivo.To se zove: MODEL EKONOMIČNOG KAMINA. Sa 6m3 bukovog drveta (što iznosi 6×4800,oo= 28800,oo a to je ukupno 250€) možete grejati do 70m2 Vaše kuće ili stana. Da biste bili nezavisni od svih mogućih i nemogućih isključenja, potrebno je da imate MODEL EKONOMIČNOG KAMINA (12Kw) i Vaše grejanje postaje, ne muka, već uživanje pored vatre koja inspiriše i budi najbolje u nama. MODEL EKONOMIČNOG KAMINA dostupan je trenutno u 4 varijante i košta 1500€. Za sve dodatne informacije stojimo Vam na usluzi, naš izlazak na teren se ne naplaćuje. Zato, da bismo uživali sledeće zime, javite se već danas!

Nova ložišta španske proizvodnje!

 

Ložište, detalj

Od 1. Marta u prodaji će se naći tri vrste ložišta španske proizvodnje, čije su dimenzije prilagođene manjim prostorijama. Reč je o kvalitetnim ložištima sa garancijom od 5 godina, čija snaga se kreće od 8 do 12kw, a koja su po svom gabaritu odlična za uslove malog raspoloživog prostora u sobi. Takođe, dimnjak koji je neophodan za ove kamine je fi 18cm, što olakšava izradu kamina na već postojećim dimnjacima, gde su sada priključene obične peći. Kada je reč o njihovoj ekonomičnosti, u pitanju je zadnja reč termodinamike: iskorišćenje toplotne energije dostiže fantastičnih 80%, što je izuzetno dobar rezultat.

Terra Pannonica ima ovih ložišta u ponudi već sada, po akcijskim cenama, a od 1. Marta biće mogućnost gradnje i na odloženo plaćanje.

Mislimo na Vas tokom ovih zimskih dana, spremamo se za sledeću zimu već danas!

Za ljubitelje sušenog mesa…

Da li ste i Vi ljubitelj suvog mesa i domaće slanine, osušene na tradicionalni način? Da li volite dimljene kobasice, kulen, ili radije koristite dimljenu ribu- šarana ili pastrmku?

Sa velikim zadovoljstvom Vas obaveštavamo da od ovog proleća krećemo sa gradnjom pravih sušara za meso- profesionalnih za pripremanje Vaših specijaliteta na tradicionalni način. Sušara za meso, koju Vam nudimo, ima visinu 206cm a osnova je u obliku kvadrata 124x124cm. Vatra se loži u šamotnoj kupoli, odakle dim, nakon prolaska kroz neophodno filtriranje i hlađenje, dolazi u prvu komoru za sušenje. Unutrašnjost komore je urađena na poseban način, tako da bi se efekat dima i bukovine pojačao, ali vodeći računa o higijeni-znači bez čađi, prašine i pepela. Obezbeđena je komora za sušenje i posebna komora za čuvanje gotovog mesa tokom cele godine. Neophodna promaja se postiže prirodnim provetravanjem i po potrebi- ugrađenim ventilatorom, a svaka komora ima osvetljenje u unutrašnjosti. Omogućeno je profesionalno sušenje raznih vrsta mesa na tradicionalni način, ali uz maksimalnu higijenu i bezbednost. Sušara ima i spremište za drva, kao i mogućnost zaključavanja mesa u komorama.

Do sada smo ovakve sušare gradili u sklopu pizza-peći i roštilja, ali obzirom na sve veće interesovanje ljudi za etno objekte i povratak nekim starim receptima za pripremu hrane, od ovog proleća sušara za meso biće ponuđena i kao pojedinačni objekat. Pored korisne funkcije, ne treba zaboraviti i njenu estetsku vrednost: spoljašnjost je završena zaribanim malterom u odgovarajućoj boji, (koju Vi birate), a porture i luk oko ložišta su izvedeni od crvene opeke. Radi se o pravom ukrasu u Vašem dvorištu a istovremeno to je najbolji način da uživate u pripremi Vaših omiljenih specijaliteta, pri čemu ćete, sigurni smo, imati veliku podršku okoline. Veoma brzo, svi će zavoleti Vaš novi hobi, sušenje mesa, slanine, kobasice itd., a i nije li to malo zdravije od uobičajene ponude na koju smo navikli..?